dissabte, 20 de setembre del 2014

El castell del doctor Franchini
Autor: Lluís Oliván
EL VAIXELL DE VAPOR

Personatges:

-Guillem: En Guillem és el personatge d'aquesta historia. Es guapo, té els cabells punxa, té la cara una mica rodona, el seu millor amic es en Manel i els seus pares estan separats.

-Manel: en Manel es adoptat, és lleig, té els cabells rinxolats,és baix, el seu color de la pell és marró bastant fort

-Laia: la Laia és la que treu millors notes de tota la classe. Ella de gran vol ser metgessa, arquitecta, enginyera, i també científica. És guapa, té el cabell curt, i la cara una mica rodona.

-Javier: El Javier és un nen molt alt que sempre va amb la bicicleta. Ell té un germà gran que juga futbol.

Mamadou: El  Mamadou va arribar a la ciutat i no tenia papers per a comprar una casa. Llavors ell va trobar una casa on no hi vivia ningú, va entrar a dins la casa i es va quedar sense que ningú se n'adonés.

Pares d'en Guillem: els pares d'en Guillem estan separats. El Guillem diu que perquè estan d'acord amb moltes coses. Com per exemple que encara no pot tenir mòbil, etc...

Els pares de la Laia: el pare de la Laia està trist perquè la seva dona té una malaltia molt greu.



 Parts del llibre: 

Presentació: Al principi del llibre en Guillem ens presenta a tots personatges. Els seus amics es diuen Javier, Manel i Laia.

Nus: En aquesta part ve un immigrant sense papers, sense documentació.
(És un estranger sense permís de treball).

Desenllaç: Els nens li van fer una sorpresa al Mamadou. El van portar al camp de futbol on justament començava el partit, llavors el Mamadou va veure al seu germà que era un dels jugadors i quan va acabar el partit el Mamadou li va donar les gracies a en Guillem.