divendres, 11 de setembre del 2015


Resum llibre: Un cas per a tu i la penya dels tigres  "El tresor del riu dels castors)

Hi havia una vegada tres nens que descobrien misteris. Els nens es deien: Lluc, Virgi i Pau. Aquests nens es feien dir: "TIGRES". Els Tigres havien d'anar al bosc on té una cabanya l'avi d'en Pau. Des del mirador de fusta es va sentir el crit de lluita d'un karateka. En Pau i la Virgi van sortir cap a fora espantats per veure què havia passat.

El seu amic Lluc estava davant d'un aparell ple de botons i interruptors. En Lluc va començar a tocar botons i de cop i sobte van sentir uns crits a través de la màquina de ràdio control d'en Lluc que deien: "Socors, auxilis, SOS!!!" "Ajudeu-me!!!".

L'avi d'en Pau va dir que el que va demanar ajuda era en Pere, el veí de l'avi d'en Pau, que vivia un tros de riu més avall. La penya dels tigres van dir que l'havien d'anar a rescatar i l'avi d'en Pau els hi va deixar una canoa per anar pel riu.

Quan van arribar a casa d'en Pere hi havien dos homes que miraven per un telescopi i van veure a la mare d'en Pere. La seva mare va dir que no sabia on era en Pere, després van veure com marxaven corrents cap a la seva canoa aquells dos homes. La mare d'en Pere els hi va dir que tenia un mapa del tresor i havia marxat a buscar-lo.

Els Tigres van agafar rapidament la canoa i van marxar per anar a buscar en Pere. En Lluc va treure una mapa que tenia a la motxilla i van seguir el mapa.                                                                                      

Van anar cap al riu dels castors on van veure una canoa. Van trobar a en Pere i els hi va dir que tot era una broma.

Els Tigres van marxar perquè els perseguien els dos homes que hi havien abans a casa d'en Pere, i de cop i sobte van caure a una cascada.
En Lluc va perdre totes les seves eines i van haver d'anar caminant fins al cau dels castors, on estava en Pere. Llavors quan van arribar per anar a buscar a en Pere van veure que els dos homes que els van perseguir, el Santi i en Josep, estaven amb el Pere i li havien tret el mapa del tresor, per sort el mapa del tresor no era el vertader, i en Santi i en Josep van anar pel camí equivocat. Llavors els tigres van anar corrents per anar a buscar a en Pere i van marxar corrents per anar a buscar el tresor que estava a la cascada. Quan van desenterrar el tresor, van anar a casa d'en Pere per a fer una trampa per a en Santi i es Josep.
Quan van arribar els dos homes a casa d'en Pere van entrar a casa i van caure a la trampa i llavors els van capturar.

Opinió personal: La meva opinió és que aquest llibre és molt divertit, a mi els llibres d'aventures m'agraden moltíssim i aquest n'és un. També m'agrada molt perquè per descobrir algunes coses ho has de fer amb un descodificador.

          DESCODIFICADOR








divendres, 4 de setembre del 2015

Extraterrestres al bosc.

RESUM             EXTRATERRESTRES AL BOSC

LLIBRE ESTIU 2015
D'UN CAS PER A TU I LA
 PENYA DELS TIGRES
             

 Hi havia una vegada tres nens que descobrien misteris.
Els nens és deien: Lluc, Virgi i Pau. Aquests tres nens és feien dir "TIGRES".
Un dia els tigres, van quedar per anar amb bicicleta.
Eren prop de les vuit del vespre quan els membres de la Penya dels Tigres, van
agafar el trencall del bosc de la por. De cop i volta, algú va sortir de darrera un arbre i 
els va tallar el pas. Era una dona que demanava ajuda perquè se li havia escapat el gos llop.
Però la dona els hi havia enganyat. Al cap d'una estona  que encara no havien sortit del bosc, 
van veure una cosa molt estranya, i havia dues Llunes!!!
Però no, no eren dos Llunes, només hi havia una Lluna, l'altra ers una nau espacial on a dins de
la nau hi havien extraterrestres.
Quan van sortir de la nau, els Tigres els van seguir, però una cosa estranya que van veure era que els
extraterrestres no deixaven petjades al terra encanvi ells si. Quan van arribar on estaven els extraterrestres, va començar a ploure i com que els extraterrestres estaven dins d'una caseta, els Tigres van decidir trucar a la porta. Van obrir la porta, va obrir un senyor i els hi va dir que allà no hi podien ser. Però ells no van marxar, en Pau va pujar dalt d'un arbre que estava al costat de la caseta per buscar el camí i va veure per la finestra de la caseta tots els extraterrestres d'abans i això els hi va cridar l'atenció.

Aquella caseta era un observatori molt vell.
L'endemà els tres tigres, van anar al vell observatori del bosc de la por. Quan van arribar al vell observatori van veure que la porta no estava tancada, sinó mig ajustada. Quan la van obrir del tot, van entrar, estava tot molt vell, tot estava rovellat. Van pujar les escales, i van veure la sala que va veure en Pau a la nit. Tot estava trencat i molt desordenat. La Virgi va trobar una cosa al peu del telescopi. Va trobar una clau amb un clauer que portava el nom d'un senyor que es deia ''Robert'', també tenia la direcció de casa seva C/Cel.
Durant un mes els extraterrestres no es van veure, però va arribar un dia que van tornar i eren molt dolents. Van robar a una botiga. Hi havia gent que havia  aconseguit fer-ne fotografies, i les publicaven als diaris. També ho anunciaven per la televisió.
Un dia, un senyor va anunciar al diaris que ell els havia vist com venien i com marxaven, i també els havia saludat donant-se la mà i va veure com havien robat a la botiga. 
Tot això a la penya dels tigres els i semblava molt extrany. A en Pau li semblava sospitós que el periodista tenia una cicatriu al coll igual que l'home de l'observatori. 
La penya dels tigres van anar a passejar al gos de la veïna de la Virgi, el gos és deia Neptú. Anaven tranquils passejant i de sobte van aparèixer els extraterrestres i van agafar el Neptú.
Van seguir la nau on a dins hi havia el Neptú, el gos de la veïna de la Virgi. La nau va anar a parar al vell observatori situat al bosc de la por.
Quan van entrar al subterrani van veure la nau i els tratges dels extraterrestres i van veure al Neptú dins d'una gàbia i de cop i sobte van tancar els llums.
Ells, quan estava tot afosques van anar a agafar a en Neptú de la gàbia. Van marxar
molt ràpid perquè no els agafessin i van portar a en Neptú a casa seva.

A l'endemà quan van sortir de l'escola, van anar a investigar una mica més per assegurar-se, perquè ja sabien qui era el culpable. 
I el culpable era...
                   EL PERIODISTA!!! 
El periodista, és el culpable, ell volia cridar més l'atenció perquè ell volia molts diner, ell volia ser ric i no guanyava els diners suficients er ser ric, llavors ell va pensar que si veien alguna cosa més interessant i ell la publiques, llavors tothom li compraria més diaris i guanyaria més diners fins a ser ric.

OPINIÓ PERSONAL: La meva opinió personal és que aquest llibre es molt divertit, perquè a mi els llibres d'aventures m'agraden moltíssim i aquest n'és un.
També m'agrada molt perquè per descobrir algunes coses ho has de fer amb un descodificador.

         DESCODIFICADOR












diumenge, 1 de març del 2015



MEDI


TEMA 5: LA VIDA A LA TERRA






      1-  Defineix el que és cada paraula :



Biosfera-És la zona de la Terra on viuen els éssers vius i on inclou la hidrosfera, part de la litosfera i part de l’atmosfera.



      Biodiversitat-És es nombre d’espècies que viuen un lloc concret.



       Ecosistema-És el conjunt que formen els éssers viu i el medi ambient d’un lloc determinat.




      2-  Digues que es un ser viu i que es un ser inert:




       Ser viu- Neix, Creix, S’alimenta, Es reprodueix i es mor.



      Ser inert- No neix, No creix, No s’alimenta, No es reprodueix i no es mor.







LES PARTS D’UNA CÈL.LULA
Una cèl.lula es la unitat de vida més petita.











Enllaç a la wikipedia cèl.lula
http://ca.wikipedia.org/wiki/C%C3%A8l%C2%B7lula





                   ÉSSERS VIUS ELS 5 REGNES















Ellaç a xtec 5 regne



dissabte, 14 de febrer del 2015

MEDI

TEMA 5: ELS ÉSSERS VIUS I LA SEVA RELACIÓ AMB EL MEDI


ELS ANIMALS VERTEBRATS

 https://www.youtube.com/watch?v=smyV8VsKjZU

 


MEDI

TEMA 4: L'ATMOSFERA I EL CLIMA




ELS TEMPS

El temps és l'estat de l'atmosfera en un moment i en un lloc determinat.


EL CLIMA

Temps que fa habitualment en una zona.


ELEMENTS DEL CLIMA


Temperatura - nivell d'escalfor. Termòmetre graus (19·)

Precipitacions - aigua que cau. Pluviòmetre (ml/cl)

Humitat - quantitat d'aigua de l'atmosfera. Higròmetre (%)

Pressió atmosfèrica - pes de l'aire Baròmetre (mil.libars)

Vent - moviment de l'aire. Anemòmetre ( km per hora) direccó - penell

dimarts, 13 de gener del 2015

PROJECTE

COMENTARI FOTO




FOTO PRESA AL SUPERMERCAT EL DIA 4 de gener de 2015

En aquesta imatge hi podem veure que hi han dos cartells on posa Espanya i Sudàfrica que vol dir això? doncs mira es molt senzill, en aquest cas aquests albercocs són de Sudàfrica i els han transportat fins aquí això se li diu GLOBALITZACIÓ. Així doncs avui en dia podem menjar de tot en qualsevol època de l'any,  cosa que els nostres avis no podien fer.